Marmoucha info

Podia:

Paradiso - www.paradiso.nl

Melkweg - www.melkweg.nl

Zuiderstrandtheater - www.zuiderstrandtheater.nl

Schouwburg Kunstmin - www.kunstmin.nl

Vredenburg - www.tivolivredenburg.nl

De Doelen - www.dedoelen.nl

De Regentes - www.deregentes.nl

Stadschouwburg Utrecht - www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Chasse Theater Breda - www.chasse.nl

 

Partners:

Maroc Store - www.marocstore.nl

Argan - www.argan.nl

 

Communities:

Arabsounds - www.arabsounds.nl

Marokko.nl - www.marokko.nl

FunX Radio - www.funx.nl

Hit Radio - www.hitradio.ma

Afrikaserver www.africaserver.nl

  

Stichting Marmoucha

Weteringschans 6-8

1017 SG Amsterdam

 

T: 0031(0)20-7960079

F: 0031(0)20-7960076

 

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

W: www.marmoucha.nl 

 

Facebook:

GROEP: http://www.facebook.com/marmoucha.nl

WIE ZIJN WIJ?

Marmoucha is de producent en promotor van podiumkunsten met Noord Afrikaanse en Midden Oosten kunst en cultuur in Nederland en Brengt de Nederlandse kunst en cultuur naar Noord Afrika en Midden Oosten.

De voorstellingen zijn te vinden op vele festivals, in poppodia en theaterzalen. De podiumkunsten bestaan uit  muziek, dans en theater.

Marmoucha is er voor alle liefhebbers van Noord Afrikaanse en Midden Oosten kunst en cultuur en brengt daarom een breed aanbod aan activiteiten.

Doel

De stichting heeft ten doel het initiëren, maken, bevorderen en promoten van Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse podiumkunsten, zowel in actieve als receptieve zin, en voorts alles wat daarmee verband kan houden of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Stichting Marmoucha tracht dit doel te bereiken door het maken van voorstellingen en het produceren van diverse activiteiten en evenementen. Daarnaast wil zij zorgen voor een doorstroom van lokale talenten middels workshops en masterclasses rondom voorstellingen en evenementen.

Missie

De kernactiviteiten van Marmoucha bestaan uit het produceren, promoten en organiseren van culturele activiteiten waarbij kunst en cultuur uit Noord Afrika en het Midden Oosten centraal staat. Daarnaast brengt Marmoucha Nederlandse kunst en cultuur naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. 

Stichting Marmoucha heeft als non-profit organisatie een directie en een bestuur.

De Directie bestaat uit:

Said Salhi - hoofd programmering / artistieke leiding 

Het bestuur bestaat uit:

Hicham Neddaoui – voorzitter

Annemiek Klever – penningmeester

Heshmat Manesh – Bestuurslid

 

 

De programma’s van Marmoucha worden mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Algemene informatie:

- Herzien Ondernemingsplan Marmoucha 2017-2020

- Marmoucha Bestuurverslag 2015

- Marmoucha Jaarrekening 2015

 

BESTUUR

Hicham Neddaoui – voorzitter

Annemiek Klever – penningmeester

Heshmat Manesh – bestuurslid

ANBI

Stichting Marmoucha is door de Belastingdienst aangewezen als Culturele en Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Met deze status is bijvoorbeeld voor donateurs een gift fiscaal aftrekbaar.

Statutaire naam: Stichting Marmoucha

De stichting heeft ten doel:

het produceren, presenteren en promoten van muziek, theater en dans uit Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten met bijzondere aandacht voor talentontwikkeling en uitwisseling van artiesten tussen deze landen en Nederland, en voorts alles wat daarmede in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van voorstellingen, evenementen en festivals, door jonge talenten kennis te laten maken met muziek, theater en dans middels workshops, masterclasses, talentbegeleiding en coaching en door het organiseren van uitwisseling van kunstenaars uit diverse landen alsmede door artiesten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten een podium te bieden in Nederland zowel als door Nederlandse artiesten te presenteren op Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse podia.

Fiscaalnummer: 810766978

Stichting Marmoucha hanteert de CAO voor Nederlandse Poppodia en Festivals.

Stichting Marmoucha wordt structureel ondersteund door de Gemeente Amsterdam. Het beleidsplan vind je hier. En de financiële verantwoording is hier te vinden.

OVER ONS

Stichting Marmoucha is in 2000 opgericht met als het produceren, presenteren en promoten van muziek, theater en dans uit Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten met bijzondere aandacht voor talentontwikkeling en uitwisseling van artiesten tussen deze landen en Nederland, en voorts alles wat daarmede in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De kerntaken van stichting Marmoucha zijn het produceren, organiseren en promoten van culturele activiteiten in Nederland, waarbij kunst en cultuur uit Noord Afrika en het Midden Oosten centraal staan. Marmoucha brengt Nederlandse kunst en cultuur naar Noord- Afrika en Midden-Oosten. Door beide kanten op te werken slaat zij een brug tussen de culturen. Dit wordt bereikt door kwalitatief hoogwaardige producties te maken. Daarnaast zorgt zij voor een doorstroom van lokale talenten door het organiseren van workshops en masterclasses rondom deze producties.

Marmoucha krijgt vanaf 2013 ondersteuning van de Gemeente Amsterdam en realiseert haar activiteiten daarnaast uit recette-inkomsten, uitkoopsommen en sponsoring. Marmoucha doet regelmatig een beroep op fondsen en andere sponsoren om meer activiteiten te kunnen realiseren. 

2015 Marmoucha.nl